Novice

 • V sodelovanju s Statističnim društvom Slovenije organiziramo jubilejno, 20. mednarodno znanstveno konferenco Applied Statistics 2024.

  Konferenca Applied Statistics 2024 bo potekala med 23. in 25. septembrom 2024 v Kopru.

  Več informacij je na voljo na domači strani konference https://as.mf.uni-lj.si. Za študentke in študente je udeležba brezplačna. Prijazno vabimo tudi k oddaji povzetkov konferenčnih prispevkov.

   

  Veseli bomo vaše udeležbe.

  Programski in organizacijski odbor Applied Statistics 2024

 • Na Inštitutu za biostatistiko in medicinsko informatiko (Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani) bomo jeseni 2024 zaposlili mladega raziskovalca (m/ž), ki bo izpolnjeval pogoje za vpis na doktorski študijski program Statistika, Računalništvo in informatika (FRI) ali Matematika in fizika (FMF). Zaposlitev se predvidoma začne oktobra 2024 in traja 4 leta.

  Izbrani kandidat se bo vključil v delo programske skupine Metodologija za analizo podatkov v medicini, raziskovalno usposabljanje pa bo potekalo na področju biostatistike.

  Od kandidata pričakujemo visoko stopnjo motiviranosti in delavnosti, ponujamo pa možnost sodelovanja pri aktualnih znanstvenih raziskavah ter odlično izhodišče za razvoj znanstvene kariere.

  Rok za prijavo je 9. april 2024 (do 13. ure), več informacij o razpisu najdete na: https://www.uni-lj.si/studij/mladi-raziskovalci.

  Vabimo vas, da vsa vprašanja in (pred)prijavo posredujete na e-naslov damjan.manevski@mf.uni-lj.si.

 • prof. dr. John O'Quigley

  Predavanje v okviru biostatističnega centra bo četrtek, 14. 3. 2024, ob 11:00 v sejni sobi Medicinske fakultete (Vrazov trg 2). Predaval bo prof. dr. John O'Quigley iz University College London in US San Diego.

 • Med prejemniki fakultetnih Prešernovih nagrad in priznanj za leto 2023 sta bili tudi ekipi študentov, ki so raziskovalno delo opravljali na našem institutu.

  Ivana Basar in Edina Toromanović sta prejeli študentsko Prešernovo nagrado za delo "Črevesna mikrobiota, življenjski slog in osebnostni profil žensk z nosečnostno sladkorno boleznijo" (mentorica: izr. prof. dr. Draženka Pongrac Barlovič, somentor: doc. dr. Andrej Kastrin). Prešernovo priznanje pa sta prejela Alja Esih in Oscar Križanec za delo "Interaktivna spletna aplikacija za napovedovanje slabših perinatalnih izidov pri nosečnostni sladkorni bolezni" (mentor: doc. dr. Andrej Kastrin).

  Nagrajenkam in nagrajencu čestitamo za uspeh, vse ostale pa vabimo k branju obeh nalog.

 • Medicinska fakulteta UL (IBMI/Središče ELIXIR-SI) vas v sodelovanju s podjetjema 10x Genomics in Labeno vabi na dogodek dne 06.12.2023, na katerem si boste lahko v živo ogledali najnovejše aparature in tehnološke pristope za napredek v znanosti ter spoznali nove smernice prostorske transkriptomike.

 • Delo profesorice je usmerjeno v razvoj statistike v Sloveniji. Kot izvrstna pedagoginja navdušuje študente za statistiko in znanstveno raziskovanje. Je vodilna svetovna strokovnjakinja za analizo preživetja, po njej imenovana metoda je standard pri analizah podatkov registrov rakov. Z zagotavljanjem sodelovanja biostatistikov v raziskavah krepi znanstveno odličnost raziskovalcev v medicini na Univerzi v Ljubljani.

  Čestitamo za nagrado!

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si