Novice

 • Delo profesorice je usmerjeno v razvoj statistike v Sloveniji. Kot izvrstna pedagoginja navdušuje študente za statistiko in znanstveno raziskovanje. Je vodilna svetovna strokovnjakinja za analizo preživetja, po njej imenovana metoda je standard pri analizah podatkov registrov rakov. Z zagotavljanjem sodelovanja biostatistikov v raziskavah krepi znanstveno odličnost raziskovalcev v medicini na Univerzi v Ljubljani.

  Čestitamo za nagrado!

 • Medicinska fakulteta UL (IBMI/Središče ELIXIR-SI) vas v sodelovanju s podjetjema 10x Genomics in Labeno vabi na dogodek dne 06.12.2023, na katerem si boste lahko v živo ogledali najnovejše aparature in tehnološke pristope za napredek v znanosti ter spoznali nove smernice prostorske transkriptomike.

 • Naš raziskovalec, Jakob Peterlin, je 30. 11. 2023 uspešno zagovarjal svojo doktorsko disertacijo z naslovom Kakovost prileganja za linearne mešane modele. Njegov mentor je bil izr. prof. dr. Rok Blagus, somentorica pa doc. dr. Nataša Kejžar.

  Čestitamo!

 • V sklopu Tedna Univerze je bilo razglašenih 10 najodličnejših raziskovalnih dosežkov raziskovalk in raziskovalcev UL v letu 2023. Mednje sodi tudi soavtorstvo izr. prof. dr. Roka Blagusa, sodelavca na IBMI, in sicer na članku s področja medicine:

  Krajše antibiotično zdravljenje zgodnje lymske borelioze: randomizirana odprta neinferiorna raziskava

  Čestitamo!

 • Naš mladi raziskovalec, Bor Vratanar, je 27. 11. 2023 uspešno zagovarjal svojo doktorsko disertacijo z naslovom Vrednotenje presejalnih programov za odkrivanje raka z analizo preživetja. Njegova mentorica je bila prof. dr. Maja Pohar Perme.

  Čestitamo!

 • Sodelavci ULMF, IBMI/Središče ELIXIR-SI in podjetje Biomedis iz Maribora so predstavili novosti na področju Nanostring tehnologij. 

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si