Prešernove nagrade študentom UL MF za leto 2023

Med prejemniki fakultetnih Prešernovih nagrad in priznanj za leto 2023 sta bili tudi ekipi študentov, ki so raziskovalno delo opravljali na našem institutu.

Ivana Basar in Edina Toromanović sta prejeli študentsko Prešernovo nagrado za delo "Črevesna mikrobiota, življenjski slog in osebnostni profil žensk z nosečnostno sladkorno boleznijo" (mentorica: izr. prof. dr. Draženka Pongrac Barlovič, somentor: doc. dr. Andrej Kastrin).

Prešernovo priznanje pa sta prejela Alja Esih in Oscar Križanec za delo "Interaktivna spletna aplikacija za napovedovanje slabših perinatalnih izidov pri nosečnostni sladkorni bolezni" (mentor: doc. dr. Andrej Kastrin).

Nagrajenkam in nagrajencu čestitamo za uspeh, vse ostale pa vabimo k branju obeh nalog.

Več informacij o nagrajencih si lahko ogledate tukaj.

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si