Vabilo na dogodek "Tehnologije 10X Genomics"

Datum dogodka: 
sreda, 6. december 2023 - 9:00
Lokacija predavanja: 
BIA Separations CRO, Labena d.o.o., Teslova ulica 30, 1000 Ljubljana

 

Medicinska fakulteta UL (IBMI/Središče ELIXIR-SI) vas v sodelovanju s podjetjema 10x Genomics in Labeno vabi na dogodek na katerem si boste lahko v živo ogledali najnovejše aparature in tehnološke pristope za napredek v znanosti ter spoznali nove smernice prostorske transkriptomike.

Na dogodku bo predstavljen portfelj podjetja 10x Genomics, ki obsega 3 glavna področja tehnologij: Single Cell (Multiome ATAC + Gene Expression, etc. (Chromium), Spatial Gene and Protein Expression (Visium) ter In Situ Gene Expression (Xenium). Pri slednjih dveh je v ospredju prostorska transkriptomika, kjer se na nivoju histoloških rezin lahko določa ekspresija genov posamezne celice – pri najnovejši platformi Xenium, ki je na trg prišla v letošnjem letu, pa se lahko rezultat doseže celo brez sekvenciranja in le v 4 dneh od pričetka poskusa.

Dogodek se bo odvijal v prostorih laboratorijev BIA Separations CRO, na oddelku za raziskave in razvoj, podjetja Labena d.o.o., na lokaciji Teslova ulica 30, 1000  Ljubljana, v sredo, 06.12.2023, od 9.00 – 13.00h.

Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko emaila na polonca.ferk@mf.uni-lj.si, najkasneje do ponedeljka, 4.12.2023 do 12. ure.

Podrobnejši program dogodka najdete v priponki.

Veselimo se srečanja z vami!

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si