Prosto mesto mladega raziskovalca na IBMI (najava razpisa)

Na Inštitutu za biostatistiko in medicinsko informatiko (Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani) bomo jeseni 2021 zaposlili mladega raziskovalca (m/ž), ki bo izpolnjeval pogoje za vpis na doktorski študijski program Računalništvo in informatika (FRI), Matematika in fizika (FMF) ali Statistika.

Izbrani kandidat se bo vključil v delo programske skupine Metodologija za analizo podatkov v medicini, raziskovalno usposabljanje pa bo potekalo na področju znanosti o podatkih.

Od kandidata pričakujemo visoko stopnjo motiviranosti in delavnosti, ponujamo pa možnost izvajanja vrhunskih znanstvenih raziskav ter odlično izhodišče za razvoj znanstvene kariere.

Mladi raziskovalec bo imel zagotovljeno ustvarjalno in stimulativno raziskovalno okolje, dostop do visokozmogljivega računskega sestava ter omogočeno izpopolnjevanje v tujini.

Vabimo vas, da vsa vprašanja in (pred)prijavo posredujete na e-naslov andrej.kastrin@mf.uni-lj.si

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si