Novice

 • doc. dr. Andrej Srakar in mag. Sonja Uršič, Inštitut za ekonomska raziskovanja, Ljubljana

  V sklopu biostatističnega centra bo v torek, 18.12.2018, ob 13.00 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2, potekala predstavitev raziskave SHARE - vseevropske raziskave o zdravju, procesu staranja in upokojevanju v Evropi in njene mednarodno priznane, bogate podatkovne zbirke. Predavala bosta doc. dr. Andrej Srakar in mag. Sonja Uršič, Inštitut za ekonomska raziskovanja, Ljubljana.

 • Na Fakulteti za elektrotehniko so v torek, 4.12.2018, našemu mlademu raziskovalcu Damjanu Manevskemu podelili fakultetno Prešernovo nagrado za magistrsko delo na programu Uporabna statistika. Rezultati dela so objavljeni tudi v znanstvenem članku Confidence intervals for the Mann–Whitney test (v soavtorstvu z izr. prof. Majo Pohar Perme).

 • prof. dr. Matjaž Omladič, Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko

  Naslednje predavanje v okviru biostatističnega centra bo v torek, 4.12.2018, ob 13.00 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2. Predaval bo prof. dr. Matjaž Omladič, Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko, Ljubljana.

 • prof. dr. Robin Henderson, Newcastle University, Velika Britanija

  Naslednje predavanje v okviru biostatističnega centra bo v četrtek, 8.11.2018, ob 11.00 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2. Predaval bo prof. dr. Robin Henderson, Newcastle University, Velika Britanija.

 • prof. dr. Georg Heinze

  Naslednje predavanje v okviru biostatističnega centra bo v petek, 19.10.2018, ob 13.00 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2. Predaval bo prof. dr. Georg Heinze, Section for Clinical Biometrics, Medical University of Vienna.

 • MNZ bo dne 3.9.2018 objavil razpis za delovno mesto kriminalističnega inšpektorja specialista – forenzičnega izvedenca v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju.

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si