Novice

 • Spletišče ZdravaGlava.si ponuja izbor znanstveno podprtih priporočil za ohranjanje zdravja in kakovost življenja. Pri njem s statističnimi nasveti pomagajo tudi sodelavke z IBMI (izr. prof. dr. Maja Pohar Perme, asist. dr. Nina Ružić Gorenjec in doc. dr. Nataša Kejžar).

  https://www.zdravaglava.si/o-nas/ekipa/

   

 • doc. dr. Andrej Srakar, Inštitut za ekonomska raziskovanja (IER) in Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani

  Predavanje v okviru biostatističnega centra bo v torek, 3.12. 2019, ob 13.00 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2. Predaval bo doc. dr. Andrej Srakar, Inštitut za ekonomska raziskovanja (IER) in Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani.

 • V torek, 19.11.2019 ob 19:00 v ljubljanskem Poligonu (Tobačna 5), se bo odvilo prvo srečanje Mlade sekcije Statističnega društva Slovenije, in sicer se bo pričelo s predavanjem red. prof. dr. Katarine Košmelj (Biotehniška fakulteta UL) o načrtovanju eksperimentov. Sledilo bo prvo zasedanje sekcije ter druženje ob pijači in prigrizku.

  Več na zapisu bloga Udomačena statistika.

  Še Eventbrite povezava na dogodek.

 • prof.dr. Andreja Tepavčević, Department of Mathematics and Informatics, Faculty of Science, University of Novi Sad, Serbia

  Predavanje v okviru biostatističnega centra bo v petek, 15.11. 2019, ob 12.30 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2. Predavala bo prof. dr. Andreja Tepavčević, Department of Mathematics and Informatics, Faculty of Science, University of Novi Sad, Srbija.

 • dr. Ana Slavec, InnoRenew CoE

  Predavanje v okviru biostatističnega centra bo v torek, 29.10.2019, ob 13.00 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2. Predavala bo dr. Ana Slavec, svetovalka za statistiko, InnoRenew CoE.

 • Na spletni strani UL je objavljen razpis za vpis v magistrske programe 2. stopnje v študijskem letu 2019/20. Za vpis na Interdisciplinarni magistrski študijski program 2. stopnje Uporabna statistika, ki se bo v letu 2019/20 prvič izvajal kot redni študij, priporočamo pregled vsaj splošnega dela in dela za Fakulteto za elektrotehniko. Kandidati oddajo elektronsko prijavo preko sistema eVŠ, podpisane pisne prijave z dokazili pa sprejema Fakulteta za Elektrotehniko. Rok za prijavo kandidatov je do 27. avgusta 2019.

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si