izobraževalni programi in prispevki

namen centra je širiti kvaliteto in obseg biostatističnega znanja

storitve, ki jih omogoča IBMI

Zadnje novice

Predavanje z naslovom Rudarjenje besedil v biomedicini

V četrtek, dne 17.01.2019, ob 11 uri bo imel dr. Andrej Kastrin, v predavalnici IBMI, predavanje z naslovom Rudarjenje besedil v biomedicini.

Fakultetna Prešernova nagrada za magistrsko delo Damjanu Manevskemu

Na Fakulteti za elektrotehniko so v torek, 4.12.2018, našemu mlademu raziskovalcu Damjanu Manevskemu podelili fakultetno Prešernovo nagrado za magistrsko delo na programu Uporabna statistika. Rezultati dela so objavljeni tudi v znanstvenem članku Confidence intervals for the Mann–Whitney test (v soavtorstvu z izr. prof. Majo Pohar Perme).

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si