izobraževalni programi in prispevki

namen centra je širiti kvaliteto in obseg biostatističnega znanja

storitve, ki jih omogoča IBMI

Zadnje novice

Članek Maje Pohar Perme predstavljen med TOP 5 objavami slovenskih znanstvenikov in znanstvenic

Rubrika TOP objave predstavlja aktualne in odmevne članke slovenskih znanstvenikov in znanstvenic. V majski izdaji je med petimi članki predstavljen tudi članek Maje Pohar Perme »Analysing population-based cancer survival – settling the controversies«.

Natečaj za najboljše dosežke mladih statistikov

Ob 40-letnici delovanja društva Statistično društvo Slovenije razpisuje natečaj za najboljše dosežke mladih statistikov z naslovom »Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike.« Razpis je odprt do 11.9.2017.

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si