izobraževalni programi in prispevki

namen centra je širiti kvaliteto in obseg biostatističnega znanja

storitve, ki jih omogoča IBMI

Zadnje novice

Prediktivna genetika: od vedeževanja do personalizirane medicine

Naslednje predavanje v okviru biostatističnega centra bo v torek, 27.3.2018, ob 13.00 v učilnici IBMI, Vrazov trg 2. Predaval bo prof. dr. Borut Peterlin, dr. med., vodja Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko, UKC Ljubljana.

Članek objavljen v reviji Biostatistics

Klemen Pavlič in Maja Pohar Perme sta objavila nov članek na temo relativnega preživetja  v ugledni reviji Biostatistics. 

Izr. prof. dr. Maja Pohar Perme avtorica knjige logičnih nalog za najmlajše

Na IBMI ne skrbimo samo za raziskovalce v medicini, ampak tudi za njihove otroke (ali vnuke). Tako je naša Maja (Maja Pohar Perme) poskrbela za občasen mir v hiši s knjigo logičnih nalog za najmlajše (povezava). Mir boste dosegli, če boste knjigo z otroki predelovali ali pa vsaj grozili, da jo boste predelovali. No, pa brez heca, na IBMI smo ponosni na raznolike dejavnosti naših zaposlenih, tale je pa sploh super. Maji iskrene čestitke!

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si