Avtomatizirana priprava izpitov in seminarskih nalog v okolju R in preko spletnega strežnika

Datum dogodka: 
torek, 18. februar 2014 - 13:00
Lokacija predavanja: 
IBMI
Predavatelj: 
doc. dr. Lara Lusa

Priprava pisnih izpitov je lahko časovno obremenjujoče delo za pedagoške delavce; delo je lahko še bolj zahtevno, ko je potrebno pripraviti različne verzije izpitov. Druga običajna obveznost je priprava navodil personaliziranih seminarskih nalog.

Na tem predavanju bom predstavila genertest, programski paket v okolju R, ki vsebuje funkcije za pripravo pisnih izpitov in navodila za personalizirane seminarske naloge. Pokazala bom, kako pripraviti datoteko, ki vsebuje vprašanja, kako uporabiti Sweave za pripravo nalog in kako učinkovito uporabiti obstoječe funkcije.

Predstavila bom tudi implementacijo genertest-a na spletnem strežniku, ki omogoča uporabo glavnih funkcij programskega paketa preko spletnega vmesnika, ne da bi bilo potrebno namestiti kakršnokoli programje.

Programski paket genertest je na voljo na: https://github.com/llaarraa/genertest .

Slikovna galerija: 

Na kratko o IBMI

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI), prej Inštitut za biomedicinsko informatiko (torej tudi IBMI), je Medicinska fakulteta ustanovila leta 1973 kot izraz potrebe po izvajanju in usklajevanju del, vezanih na analizo podatkov in posredovanje informacij. Program dela in razvoja se je skozi čas prilagajal predvsem spremembam pri financiranju in tehnološkemu napredku, vendar so temeljne smernice ostale enake: inštitut se predvsem posveča dejavnostim, ki so pomembne za raziskovalno delo v medicini. Te pa lahko razdelimo na:

Kontakt

Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

tel: (01) 543-77-70
fax: (01) 543-77-71
email: ibmi (at) mf.uni-lj.si